Yazılım Mühendisi (Software Engineer)

Yazılım mühendisleri, mevcut yazılımın analiz edilmesi ve ihtiyaçlar doğrultusunda değiştirilmesinin yanı sıra, yazılım programlama dilleri aracılığıyla, kullanıcı ihtiyaçları kapsamında uygulamaların tasarlanması, oluşturulması ve test edilmesi görevlerini ifa ederle

Yazılım Mühendisi kimdir ne iş yapar?

Yazılım mühendisleri, mevcut yazılımın analiz edilmesi ve ihtiyaçlar doğrultusunda değiştirilmesinin yanı sıra, yazılım programlama dilleri aracılığıyla, kullanıcı ihtiyaçları kapsamında uygulamaların tasarlanması, oluşturulması ve test edilmesi görevlerini ifa ederler. Yazılım mühendisleri, yazılımların kullanıcıları ile etkileşim halinde onların ihtiyaçlarını anlamaya ve analiz etmeye çalışırlar. Uygulama geliştirme, kullanıcıların gereksinimlerine göre uygulamanın analizi, sistemin performansının test edilmesi ve izlenmesi, yeni teknolojilere göre uygulamanın değerlendirilmesi, proje planlarının geliştirilmesi ve uygulanması gibi geniş bir yelpazede görevleri vardır.

Yazılım Mühendisi Olmak için ne yapmalıyım?

Bu alanda kariyer yapmaya karar verdiyseniz üniversitelerin Yazılım Mühendisliği bölümünü tercih etmelisiniz.

Yazılım Mühendisi iş bulma imkanları nelerdir?

Yazılım mühendisliği günümüzde oldukça popüler bir meslektir. Kamu alanında çalışabileceğiniz gibi, özel sektörde de özellikle telekomünikasyon, Bankacılık, otomotiv gibi alanlarda istihdam imkanı bulabilirsiniz.

Yazılım Mühendisi iş bulma olanakları nelerdir?

Son dönemin popüler mesleklerinden birisi olan yazılım mühendislerine olan talep oldukça uzun bir süredir artıyor ve artmaya devam edecektir. Birçok sektörde yazılım mühendisi talebi ve istihdamı artmaktadır.

Yazılım Mühendisi alanında İngilizce şart mı?

Bilgi teknolojilerinin her alanında olduğu gibi DevOps alanında da İngilizce bilgisi kariyer yolunda sizi bir adım öne geçirecektir. İyi bir İngilizce sayesinde, Türkiye’de iş bulmanız kolaylaşacağı gibi, online/home office olarak yurtdışında da iş arayabilirsinız. Aynı zamanda bu alanda internette İngilizce dilinde ücretli ve/veya ücretsiz çok sayıda online eğitime ulaşabilirsiniz.

Paylas

İLGİLİ YAZILAR

BT Kariyerinde Online Eğitim imkanları

Sürekli hayatımızda daha fazla yer edinen Bilişim Teknolojileri, bugün birçok kişinin kariyer planında daha çok yer almaya başladı. Covid-19 pandemisi ile birlikte daha da yaygınlaşan Online eğitim, uzaktan çalışma gibi imkanlar da, insanların bilişim alanına yönelmesine sebep olmuştur. Burada genel anlamda Online eğitimin avantaj ve dezavantajları ile konunun bilişim alanındaki durumu tartışılacaktır..

Devam

Data Consultant

Data Consultant, verileri analiz ederek yorumlar ve buna göre stratejik karar alma ve planları geliştirme görevini yürütür.

Devam

Veri Analisti (Data Analyst)

Veri analisti, verileri, tabloları, çizelgeleri değerlendirir ve şirketin sonraki operasyonel ve stratejik adımları için anlamlı sonuçlara ulaşmaya çalışır.

Devam

Cloud Solutions Consultant

Cloud Solutions Consultant veya Cloud Consultant, bulut sistemlerinde uzmanlaşan ve müşterilere bulut çözümlerinin bir parçası olarak doğru tasarım ve mimariyi önerebilen kişidir.

Devam