Bulut Platform Mühendisi (Cloud Platform Engineer)

Bulut platform mühendisleri bir şirketin bulut tabanlı sistemlerinin kurulumu ve süreçlerinin yönetiminde sorumludur. Bulut hizmet sağlayıcılarını kullanarak bulut mimarileri oluşturur, bulut tabanlı sistemlerin güvenliğini ve işleyişini yönetir.

Bulut Platform Mühendisi kimdir ne iş yapar?

Bulut platform mühendisleri bir şirketin bulut tabanlı sistemlerinin kurulumu ve süreçlerinin yönetiminde sorumludur. Bulut hizmet sağlayıcılarını kullanarak bulut mimarileri oluşturur, bulut tabanlı sistemlerin güvenliğini ve işleyişini yönetir.

Platform Mühendisi Olmak için ne yapmalıyım?

Platform Mühendisi olarak nasıl bir kariyere başlayacağınızla ilgili tartışmamıza başlamadan önce, halihazırda nerede olduğunuza bakmanız önemlidir. Eğer konu ile daha önce hiç ilgilenmediyseniz bulut konusunda temel bilgileri edinerek işe başlayabilirsiniz. Eğer daha önce bulut konusunda tecrübe edindiyseniz veya programlama deneyiminiz varsa, mevcut eğitiminizin yanısıra AWS, Microsoft Azure, Google Cloud veya diğerleri gibi bulut sağlayıcılarının sertifika programlarına katılabilirsiniz. İş piyasasında rekabet edebilmek, bu konuda kariyer yapabilmek için bu sertifika programlarına katılmak önemlidir. Veritabanı bilgisi, Windows veya Linux gibi işletim sistemleri hakkında bilgi, Python veya Java gibi programlama dilleri ile İngilizce bilgisi bu konuda kariyer yapmak için çok önemlidir.

Platform Mühendisi kod yazar mı?

Kısaca cevap vermek gerekirse evet yazarsınız ama kod yazma işinizin esası değil bir parçasıdır.

Platform Mühendisi Kursunda hangi konular öğretiliyor?

Cloud hizmeti sağlayıcılar Amazon Web Services (AWS), IBM, Microsoft Azure ve Google Cloud’un kendine özgü araçları ve bu araçların kullanımı öğretilmektedir. Ancak genel itibarıyla hepsi aynı mantıkla çalışmaktadır. Ayrıca kurs içeriği de kuruluşlara göre farklı olabilmektedir. Veritabanı uygulamaları, programlama, ağ hizmetleri, bulut hizmet sağlayıcıları, bilgi güvenliği konularında eğitim verilmektedir.

Platform Mühendisi iş bulma imkanları nelerdir?

Günümüz dünyasında özellikle Covid-19’un hayatımıza getirdiği yeniliklerle birlikte, gerek bireysel gerekse kurumsal kullanıcılarin bulut bilişime ilgisi artmıştır. Küresel rekabette Pazar payını kaptırmak istemeyen firmalar önümüzdeki dönemde de artan bir şekilde bulut bilişim kullanımına devam edecektir. Bu nedenle Platform Mühendisi istihdamının Türkiye’de ve dünyada artacağı düşünülmektedir.

Platform Mühendisi alanında İngilizce şart mı?

Bilgi teknolojilerinin her alanında olduğu gibi Cloud alanında da İngilizce bilgisi kariyer yolunda sizi bir adım öne geçirecektir. İyi bir İngilizce sayesinde, Türkiye’de iş bulmanız kolaylaşacağı gibi, online/home office olarak yurtdışında da iş arayabilirsinız. Aynı zamanda bu alanda internette İngilizce dilinde ücretli ve/veya ücretsiz çok sayıda online eğitime ulaşabilirsiniz.

Paylas

İLGİLİ YAZILAR

BT Kariyerinde Online Eğitim imkanları

Sürekli hayatımızda daha fazla yer edinen Bilişim Teknolojileri, bugün birçok kişinin kariyer planında daha çok yer almaya başladı. Covid-19 pandemisi ile birlikte daha da yaygınlaşan Online eğitim, uzaktan çalışma gibi imkanlar da, insanların bilişim alanına yönelmesine sebep olmuştur. Burada genel anlamda Online eğitimin avantaj ve dezavantajları ile konunun bilişim alanındaki durumu tartışılacaktır..

Devam

Data Consultant

Data Consultant, verileri analiz ederek yorumlar ve buna göre stratejik karar alma ve planları geliştirme görevini yürütür.

Devam

Veri Analisti (Data Analyst)

Veri analisti, verileri, tabloları, çizelgeleri değerlendirir ve şirketin sonraki operasyonel ve stratejik adımları için anlamlı sonuçlara ulaşmaya çalışır.

Devam

Cloud Solutions Consultant

Cloud Solutions Consultant veya Cloud Consultant, bulut sistemlerinde uzmanlaşan ve müşterilere bulut çözümlerinin bir parçası olarak doğru tasarım ve mimariyi önerebilen kişidir.

Devam