Bulut Çözüm Mimarı (Cloud Solutions Architect)

Çözüm Mimarı, bulut mimarisi içinde iş uygulamaları ve altyapıları tasarlar, oluşturur, dağıtır ve bakımını yapar, yani kısaca bulut mimarisini yönetir.

Bulut Mimarisi Nedir?

Bulut mimarisi, bulutunuzu destekleyen altyapıyı ve veri merkezi donanımı, sanallaştırma, uygulamalar ve hizmetler gibi teknoloji bileşenlerinin bir araya gelme şeklidir.

Bulut Çözüm Mimarı kimdir ne iş yapar?

Çözüm Mimarı, bulut mimarisi içinde iş uygulamaları ve altyapıları tasarlar, oluşturur, dağıtır ve bakımını yapar, yani kısaca bulut mimarisini yönetir. Bir çözüm mimarı, bir kuruluşun iş ihtiyaçlarını değerlendirmekten ve BT’nin yazılım, donanım veya altyapıdan yararlanarak bu ihtiyaçları nasıl destekleyebileceğini belirlemekten sorumludur. Bulut stratejilerinin geliştirilmesi ve buluta geçiş aşamalarında şirketlere rehberlik sağlarlar.

Bulut Çözüm Mimarı Olmak için ne yapmalıyım?

Belirli programlama veya komut dosyası dillerinin anlaşılması, Java ve Python gibi programları bilmek, ayrıca temel Network bilgisine hakim olmak bu alanda kendinizi geliştirmenize katkı sağlayacaktır. Amazon Web Services, IBM, Microsoft Azure ve Google Cloud alanlarında Solutions Architect kurslarına katılabilirsiniz.

Bulut Çözüm Mimarı kod yazar mı?

Çözüm Mimarı olarak işiniz doğrudan kod yazmak değildir ancak herhangi bir veya birkaç proğramlama dili bilmeniz sizin işinizi kolaylaştıracaktır.

Bulut Çözüm Mimarı Kursunda hangi konular öğretiliyor?

Cloud hizmeti sunan Amazon Web Services, IBM, Microsoft Azure ve Google Cloud’un kendine özgü araçları ve bu araçların kullanımı öğretilmektedir. Ancak genel itibarıyla hepsi aynı mantıkla çalışmaktadır. Ayrıca kurs içeriği de kuruluşlara göre farklı olabilmektedir. Bulut teknolojilerinin sunduğu olanaklar, dağıtılmış sistemler ve bunlara küresel erişilebilirlik hakkında hakkında temel bilgiler ve bulut teknolojileri hakkında edindiğiniz bilgilerin uygulanması eğitimin ilk aşamasını oluşturur. Ayrıca sistem güvenliği ve kullanıcı yönetimi bilgisi de edinebilirsiniz. Bulut mimarisi kararlarının nasıl alınacağını, güvenlik uygulamalarının temelleri, buluta geçiş süreci, ayrıca bir iş sürekliliği planını nasıl oluşturabileceğinizi de öğrenebilirsiniz.

Bulut Çözüm Mimarı iş bulma imkanları nelerdir?

Günümüz dünyasında özellikle Covid-19’un hayatımıza getirdiği yeniliklerle birlikte, gerek bireysel gerekse kurumsal kullanıcılarin bulut bilişime ilgisi artmıştır. Küresel rekabette Pazar payını kaptırmak istemeyen firmalar önümüzdeki dönemde de artan bir şekilde bulut bilişim kullanımına devam edecektir. Bu nedenle Solutions Architect istihdamının Türkiye’de ve dünyada artacağı düşünülmektedir.

Bulut Çözüm Mimarı alanında İngilizce şart mı?

Bilgi teknolojilerinin her alanında olduğu gibi Cloud alanında da İngilizce bilgisi kariyer yolunda sizi bir adım öne geçirecektir. İyi bir İngilizce sayesinde, Türkiye’de iş bulmanız kolaylaşacağı gibi, online/home office olarak yurtdışında da iş arayabilirsinız. Aynı zamanda bu alanda internette İngilizce dilinde ücretli ve/veya ücretsiz çok sayıda online eğitime ulaşabilirsiniz.

Paylas

İLGİLİ YAZILAR

BT Kariyerinde Online Eğitim imkanları

Sürekli hayatımızda daha fazla yer edinen Bilişim Teknolojileri, bugün birçok kişinin kariyer planında daha çok yer almaya başladı. Covid-19 pandemisi ile birlikte daha da yaygınlaşan Online eğitim, uzaktan çalışma gibi imkanlar da, insanların bilişim alanına yönelmesine sebep olmuştur. Burada genel anlamda Online eğitimin avantaj ve dezavantajları ile konunun bilişim alanındaki durumu tartışılacaktır..

Devam

Data Consultant

Data Consultant, verileri analiz ederek yorumlar ve buna göre stratejik karar alma ve planları geliştirme görevini yürütür.

Devam

Veri Analisti (Data Analyst)

Veri analisti, verileri, tabloları, çizelgeleri değerlendirir ve şirketin sonraki operasyonel ve stratejik adımları için anlamlı sonuçlara ulaşmaya çalışır.

Devam

Cloud Solutions Consultant

Cloud Solutions Consultant veya Cloud Consultant, bulut sistemlerinde uzmanlaşan ve müşterilere bulut çözümlerinin bir parçası olarak doğru tasarım ve mimariyi önerebilen kişidir.

Devam

Bulut Platform Mühendisi (Cloud Platform Engineer)

Bulut platform mühendisleri bir şirketin bulut tabanlı sistemlerinin kurulumu ve süreçlerinin yönetiminde sorumludur. Bulut hizmet sağlayıcılarını kullanarak bulut mimarileri oluşturur, bulut tabanlı sistemlerin güvenliğini ve işleyişini yönetir.

Devam