BT Güvenlik Mühendisi (IT Security Engineer)

BT güvenlik mühendisleri, şirketlerdeki bilişim ortamının güvenliğinde önemli bir rol oynarlar. BT güvenlik mühendisleri, şirketin BT altyapısını analiz eder, muhtemel hataların sebeplerini ortadan kaldırarak saldırılara karşı güvenlik sağlarlar.

BT Güvenlik Mühendisi kimdir ne iş yapar?

BT güvenlik mühendisleri, şirketlerdeki bilişim ortamının güvenliğinde önemli bir rol oynarlar. BT güvenlik mühendisleri, şirketin BT altyapısını analiz eder, muhtemel hataların sebeplerini ortadan kaldırarak saldırılara karşı güvenlik sağlarlar. Sistem gğvenliğinin sağlanabilmesi için sorunların hızlı bir şekilde tespit edilmesi ve risk değerlendirmelerinin yapılması gerekmektedir.

IT Security Engineer ile Cybersecurity Analyst farkı nedir?

Öncelikle her ikisinin de öncelikli görevinin bilgi sistemlerinin güvenliğini sağlamak olduğunu söylemeliyiz. Bilgi teknolojileri meslek ünvanlarının görev ve sorumlulukları çoğu zaman iç içe geçebilmektedir. Bazı durumlarda, tek bir kişi birden fazla benzer görevi üstlenebilmektedir. Bu duruma siber güvenlik alanında da karşılaşmaktayız. IT Security Engineer ile Cybersecurity Analyst farklı meslek ünvanlarıdır ancak bazen bir kişi benzer bu iki görevi aynı anda yapabilir. IT Security Engineer, sistemin güvenlik mimarisini tasarlar. Cybersecurity Analyst ise ağları ve sistemleri izleyerek, güvenlik tehditlerinin tespit edilmesi ve değerlendirilmesi, giderilmesini yürütür.

BT Güvenlik Mühendisi olmak için ne yapmalıyım?

Siber güvenlik konusu diğer BT alanlarında olduğu gibi son derece dinamik ve hızlı gelişen/değişen bir alandır. Bu nedenle bu alanda çalışmak istiyorsanız en son güvenlik ve teknoloji gelişmelerini yakından takip etmeye hazır olmalısınız. Siber güvenlik konusunda kariyer yapmak için bir BT alanından mezun olmanız şart değildir. Ancak giriş seviyesinde bir pozisyona kabul edilmek için bu konuda kurslara katılabilirsiniz, kurs sonunda alacağınız sertifikalar kariyer başlangıcında size artı bir değer katacaktır. Daha sonra deneyim kazanarak siber güvenlik rolünüzü daha üst kademelere taşıyabilirsiniz. Bilgi teknolojileri alanında bir üniversite mezunu olmadan siber güvenlik konusunda kariyer yapabilirsiniz. Ancak bazı firmalar, başvuru şartları arasında bu yönde bir talepte de bulunabilir. Özellikle çok sayıda bilgisayar kullanıcısı olan ve sistem ve veri güvenliğini riske etmeyen firmalar bu konuda daha seçici olacaktır.

BT Güvenlik Mühendisi kod yazar mı?

Birçok siber güvenlik rolü gibi BT Güvenlik Mühendisliği programlama deneyimi gerektirmez.

BT Güvenlik Mühendisi Kursunda hangi konular öğretiliyor?

Siber güvenlik konusunda edineceğiniz konular arasında; Bilgi işlem ve bilgi sistemleri Linux İşletim Sistemi Temelleri ve Yönetimi Siber/bilgi/ağ güvenliği Savunma Siber Güvenlik Operasyonları Yer almaktadır.

BT Güvenlik Mühendisi iş bulma imkanları nelerdir?

Dijitalleşen günümüz dünyasında bilgisayar teknolojileri her geçen gün gelişmekte ve buna paralel olarak siber tehditler de varlıklarını sürdürmektedir. Bilişim sistemlerinin güvenliği, gerek kamu gerekse özel sektörde öncelikle dikkate alınması gereken bir konudur. Bu nedenle Türkiye’de özel sektörde veya kamu kurumlarında çalışabilirsiniz.

BT Güvenlik Mühendisi alanında İngilizce şart mı?

Bilgi teknolojilerinin her alanında olduğu gibi bu alanda da İngilizce bilgisi kariyer yolunda sizi bir adım öne geçirecektir. İyi bir İngilizce sayesinde, Türkiye’de iş bulmanız kolaylaşacağı gibi, online/home office olarak yurtdışında da iş arayabilirsinız. Aynı zamanda bu alanda internette İngilizce dilinde ücretli ve/veya ücretsiz çok sayıda online eğitime ulaşabilirsiniz.

Paylas

İLGİLİ YAZILAR

BT Kariyerinde Online Eğitim imkanları

Sürekli hayatımızda daha fazla yer edinen Bilişim Teknolojileri, bugün birçok kişinin kariyer planında daha çok yer almaya başladı. Covid-19 pandemisi ile birlikte daha da yaygınlaşan Online eğitim, uzaktan çalışma gibi imkanlar da, insanların bilişim alanına yönelmesine sebep olmuştur. Burada genel anlamda Online eğitimin avantaj ve dezavantajları ile konunun bilişim alanındaki durumu tartışılacaktır..

Devam

Data Consultant

Data Consultant, verileri analiz ederek yorumlar ve buna göre stratejik karar alma ve planları geliştirme görevini yürütür.

Devam

Veri Analisti (Data Analyst)

Veri analisti, verileri, tabloları, çizelgeleri değerlendirir ve şirketin sonraki operasyonel ve stratejik adımları için anlamlı sonuçlara ulaşmaya çalışır.

Devam

Cloud Solutions Consultant

Cloud Solutions Consultant veya Cloud Consultant, bulut sistemlerinde uzmanlaşan ve müşterilere bulut çözümlerinin bir parçası olarak doğru tasarım ve mimariyi önerebilen kişidir.

Devam
Exit mobile version